تبلیغات کلیکی

بازاریابی و تبلیغات کلیکی چیست؟ از گوگل ادز تا سرویس های ایرانی

فهرست مطالب

ماجرا این بود که جنگ سرِ پاخور بود. آن قدیم هارا را می‌گویم. وقتی که هنوز اینترنت نبود بین بازارای ها مثلی بود که می‌گفت: «تو مغازه ای که پاخورش خوب باشه خاکم بفروشی ازت می‌خرن». شاید امروزه شکل کسب و کارهای جدید با آن قدم‌ها کمی فرق کرده باشد اما هنوز جنگ سرِ پاخور است. هرچقدر وبسایت و شبکه های اجتماعی شما پاخور یا به قول ما امروزی ها بازدید و ترافیک بیشتری داشته باشد قدرت و ثروت بیشتری کسب خواهید کرد. اما راهش چیست؟

این مقاله را برای همین نوشتیم تا از یکی از روش های زیاد کردن پاخور سایتتان صحبت کنیم. بازاریابی کلیکی یا تبلیغات کلیکی که فرنگی ها به آن می‌گویند PPC و مخفف عبارت Pay Per Click است. خلاصه اینکه اگر به قدیمی ها می‌گفتی می‌شود در حجره‌ات بمانی و با خواندن این مقاله پاخورت را چند برابر کنی هرگز خواندنش را از دست نمی‌دادند شما که قطعا از آن ها باهوش ترید 😉

 

آشنایی با بازاریابی کلیکی

 

تبلیغات کلیکی یا CPC که مخفف عبارت Cost Per Click است به معنی یک روش درآمدزایی با استفاده از تبلیغات آنلاین است که در آن هزینه‌ را براساس تعداد کلیک هایی که روی تبلیغتان می‌شود پرداخت می‌کنید. به مثالی که در بخش قبل گفته ایم فکر کنید. یعنی شما در ازای هرکسی که وارد حجره تان شود مبلغی را به کسی که او را به حجره شما هدایت کرده می‌پردازید. طبیعی است که هرچه مشتری های بیشتری به حجره ی شما بیایند پول بیشتری می پردازید و این نکته را از یاد نبرید که اینکه کدام یک از این مشتریان از شما خرید می کنند به کسی که مشتری را آورده ارتباطی ندارد. البته در ادامه‌ی مقاله خواهیم گفت که چطور می شود مشتریان بهتری را به حجره یا همان سایت شما کشاند. فعلا یادتان باشد که یکی از بهترین مزیت های تبلیغات کلیکی همین بهینه سازی تبلیغات است که باعث می شود دقیقا آن دسته از مشتریانی را که می خواهید به سایت یا شبکه اجتماعی خود بیاورید و هزینه تبلیغاتتان را کاهش و بازدهی آن را افزایش دهید.

 

مفهومCPC  پرداخت به ازای کلیک چیست؟ هزینه چطور محاسبه می شود

 

در مثال زیر خیلی ساده روش و روال پرداخت در تبلیغات کلیکی را توضیح دادم:

روش پرداخت هزینه در تبلیغات کلیکی

فرض کنید کاربر 1 تبلیغ شما در صفحه ی جستجوی گوگل یا در یک سایت پر بازدید دیده می‌بیند؛ در این مرحله هنوز شما هزینه ای پرداخت نکردید. شاید کاربر 1 نیازی به خدمات شما نداشته باشد یا تبلیغتان برایش جذاب نباشد و رویش کلیک نمی کند.

کاربر 2 تبلیغ شما را می‌بیند و تصمیم می گیرد روی آن کلیک کند (احتمالا) جذب تبلیغ شما می شود چون به خدمات شما نیاز دارد روی آن کلیک می کند و به صفحه ای که شما انتخاب کرده اید منتقل می‌شود. در این حالت از حساب شما به ازای یک کاربر هزینه کم می شود.

راستی اگر جایی عنوان PPC را هم دیدید؛ منظور همین تبلیغات کلیکی است که مخفف عبارت Pay Per Click است.

در ضمن حواستان به تفاوت های مفهوم بازاریابی و تبلیغات باشد. در این مقاله از هر دوی این عبارات استفاده می کنیم چرا که فرض می‌کنیم فرآیند تبلیغات کلیکی را به صورت کامل و به عنوان یک استراتژی بازاریابی پیاده سازی می کنید.

 

تبلیغات چیست؟

تبلیغات انواع مختلفی دارد، کدام نوع برای شما مناسب است؟

 

انواع و روش های بازاریابی کلیکی

گفتیم تبلیغات کلیکی به معنای آن دسته از تبلیغات است که بر اساس تعداد کلیکی که روی متن و یا تصویر تبلیغ ما صورت می‌گیرد هزینه پرداخت می‌کنیم. در ادامه با تبلیغاتی از این نوع آشنا می‌شویم.

 

تبلیغات سرویس های جستجو یا به طور خاص گوگل ادز

خوب به این قسمت دقت کنید چرا که می‌تواند فروش شما را چند برابر کند. و خبر خوب اینکه تنها شرکت های خلاق و پیشرو از آن استفاده می‌کنند پس می‌توانید شما یکی از آن ها باشید و رقبایتان را پشت سر بگذارید. فرض کنید یک خانواده تهرانی تصمیم گرفته اند تا دکوراسیون خانه‌شان را تغییر دهند. برای این کار نیاز به یک معمار و طراح داخلی دارند. یک سوال: به نظر شما برای یک گروه معماری که کار طراحی داخلی انجام می‌دهد چقدر ارزش دارد تا بتواند با این خانواده ارتباط برقرار کند؟ پروژه های قبلی‌اش را به آنها نشان دهد و شرایط همکاری را برایشان شرح دهد؟

تبلیغات گوگل ادز برای معماران

 

قطعا پاسخ شما نیز حاکی از ارزشمندی این ارتباط است. اما چطور؟ این خانواده برای رسیدن به یک معمار و طراح داخلی در گوگل جستجو می‌کنند. شاید اولین جستجویشان این باشد: «معمار طراحی داخلی تهران»، تبلیغات گوگل ادز به آن گروه معماری این امکان را می‌دهد تا در نتیجه این جستجو در صفحه ی سرچ آن کاربر دیده شود و با محتوای تبلیغاتی مناسب و جذاب او را ترغیب کند تا بر روی لینک سایت یا اینستاگرامشان کلیک کند تا نمونه کارهایشان را ببیند و از دانش و تخصص این تیم مطمئن شود.

این سرویس یکی از پربازده ترین سرویس تبلیغات کلیکی در جهان است که گوگل ادز نامیده می‌شود. دقت کنید شما در این روش تبلیغات با شرکت گوگل همکاری می‌کنید؛ یکی از معتبر ترین شرکت های جهان.

تبلیغات گوگل تنها به تبلیغ در صفحه ی جستجوی گوگل محدود نمی‌شود. بخش قدرتمند دیگر تبلیغات گوگل تبلیغات نمایشی است. شما می توانید بنرهای تبلیغات خود را در رسانه های پر بازدید جهان برای کاربران هدفتان به نمایش بگذارید. حتما شما هم تبلیغاتی را در یوتیوب، اپ ها و وب سایت های محبوب دیده اید. شما هم می توانید به مشتریانی که به دنبال شما هستند نمایش داده شوید. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید حتما با ما در میان بگذارید.

تبلیغات کلیکی نمایشی

 

همانطور که از نام این روش مشخص است هدف دیده شدن است. شما در این روش با میزان کمتری نسبت به تبلیغات جستجو می توانید دقیقا به مشتریانی برسید که در جستجوی خدمات شما هستند اما همیشه هدف از تبلیغات فروش نیست. گاهی قصد داریم دیده شویم و آگاهی از برندمان را افزایش دهیم و از این طریق اعتبار برندمان را تقویت کنیم.

تبلیغات بیلبوردی را حتما می‌شناسید؛ تبلیغات کلیکی نمایشی در واقع همان بیلبوردها در فضای دیجیتال هستند. البته با چند تفاوت.

یک اینکه شما در تبلیغات کلیکی نمایشی برخلاف بیلبوردها می توانید تعیین کنید این تبلیغات به چه کسانی نمایش داده شود. به عنوان مثال  کسب و کار شما فروش لوازم آرایشی است. پس احتمالا کمتر سایت های ورزشی محل مناسبی برای نمایش تبلیغات شماست. پس بهتر است چنین سایت هایی را از فهرست نمایش تبلیغات خود حذف کنید.

حتی می توانید تصمیم بگیرید در زمان های مشخصی نمایش داده شود. به عنوان مثال فرض می کنیم هدف تبلیغات شما کوهنوردان است. خب طبیعتا این ورزشکاران در روزهای تعطیل فرصت و دسترسی به اینترنت را برای وبگردی ندارند. پس می توانید تعیین کنید تبلیغ شما در روزهای کاری و بعد از تایم اداری نمایش داده شود.

 

تبلیغات کلیکی در شبکه های اجتماعی

 

یکی از قوی ترین و موفق‌ترین شبکه های اجتماعی در عرصه تبلیغات کلیکی فیس بوک است. اما شاید به دلیل اینکه فیس بوک در کشور ما چندان مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی نیست تمرکز بر شیکه هایی مثل اینستاگرام و لینکدین انتخاب بهتری باشد. ماهیت تبلیغات کلیکی در شبکه های اجتماعی هم شبیه به نمونه های دیگری است که به آن ها اشاره شد. تنها شکلش کمی متفاوت است. به عنوان مثال حتما پست هایی در فید یا صفحه ی خانه اینستایتان به چشمتان خورده که برایتان ناآشنا بوده و کمی که به آن دقت کنید متوجه می شوید شما آن ها را فالو نکرده اید، پس چرا به شما نمایش داده شده است؟ پاسخ تبلیغات کلیکی است.

 

بازاریابی کلیکی برای شما مناسب است؟

 

اگر تا اینجای مقاله را با دقت خوانده باشید؛ متوجه شدید که مفهوم و کارکرد تبلیغات کلیکی چیست. اما یک سوال مهم هنوز باقی مانده است. آیا استفاده از تبلیغات کلیکی برای کسب و کار شما مفید است یا خیر؟ در ادامه لیستی از شرایط کسب و کار هایی را که تبلیغات کلیکی برای آنها بازدهی خوبی دارد تهیه کرده ایم. اگر کسب و کارتان یک یا چند ویژگی زیر را دارد به شما توصیه می کنیم به طور جدی به استفاده از تبلیغات کلیکی فکر کنید و برای اولین گام هرچه زود تر با یک متخصص تبلیغات کلیکی مشورت کنید.

 

مزایا و معایب تبلیغات کلیکی

 

1-کسب و کارهایی با بودجه محدود

تا چندی پیش وقتی اسم تبلیغات می‌آمد همه فکر می‌کردیم تنها یک شرکت ثروتمند قادر است دست به تبلیغات بزند چرا که باید پول زیادی را خرج کند. اما تبلیغات کلیکی یعنی روشی ارزان برای دسترسی به مشتری. روشی که در آن شما انتخاب می کنید حاضرید فقط بابت جلب توجه مشتریانی که برای شما سودآورند هزینه کنید. و این یعنی با 500 هزار تومان هم می توانید شروع به تبلیغات کنید.

2-کسب و کارهایی با رقبای زیاد و قدرتمند

اگر رقبای زیادی دارید، تبلیغات کلیکی به شما کمک می کند زودتر از رقبایتان به مشتریانی که مخاطبین هدف کسب و کار شما هستند دسترسی داشته باشید. همچنین می توانید تور گسترده تری برای جذب تعداد بیشتری از مشتریان خود تهیه کنید. فراموش نکنید تبلیغات کلیکی تنها روشی برای دیده شدن نیست بلکه شما در این روش قصد دارید تا در قبال هزینه ای مشخص به مشتری و درآمد برسید.

3-کسب و کارهایی با محصولات یا خدمات ویژه:

 اگر محصولات ویژه ای دارید که کاربران با دیدن آن شگفت زده می شوند و به نوعی برای شما ایجاد مزیت می کند در اجرای تبلیغات کلیکی شک نکنید.

4-کسب و کارهای جدید:

اگر کسب و کارتان را به تازگی راه انداخته اید و قصد دارید تا هرچه سریعتر مشتریانی جذب کنید و به درآمد برسید تبلیغات کلیکی سریع ترین و کوتاه ترین راه است.

5-کسب و کارهای آنلاین

و در انتها اگر محصولات یا خدمات آنلاینی دارید این روش فروش شما را افزایش خواهد داد. به عنوان مثال اگر دوره آموزشی خاصی دارید که افرادی به دنبال فراگیری آن هستند حتما این روش را امتحان کنید. اگر شرایطی استثنایی در میان نباشد قطعا سود قابل توجهی خواهید کرد.

 

مزایای بازاریابی کلیکی چیست؟

 

دقت در هدف گیری مخاطبان:  در این روش شما قادرید انتخاب کنید چه کسانی تبلیغات شما را ببینند و از این طریق در زمان و هزینه تبلیغات صرفه جویی کنید.

بودجه قابل تنظیم: همه چیز دست شماست. هر زمان که بخواهید می توانید خشاب (هزینه) بیشتری برای تبلیغتان اختصاص دهید و هر زمان که بخواهید کمتر و یا حتی هزینه برای تبلیغات را در لحظه متوقف کنید.

اندازه گیری دقیق: در روش های سنتی کنترل و ارزیابی تبلیغات یا غیر ممکن بود و یا خیلی سخت اما به کمک ابزارهای دیجیتال می توانید خیلی دقیق بازدهی و عملکرد تبلیغات خود را بسنجید.

پیشرفته و متنوع: حق انتخاب با شماست. می توانید تبلیغات جستجوی (گوگل)، نمایشی (یوتیوب، وبسایت های ایرانی، آپارت و..)، درون اپ و… را انتخاب و امتحان کنید.

زمانبندی اختیاری: با استفاده از ابزارهای سنجش تبلیغاتتان می توانید بهترین زمان ها را برای نمایش تبلیغتان انتخاب و در آن زمان ها نمایش دهید.

 

معایب بازاریابی کلیکی چیست؟

 

پیچیدگی مدیریت: اجرا و مدیریت کمپین های تبلیغات کلیکی یک کار تخصصی و پیچیده است و نیاز به به روزرسانی مداوم دانش است.

کلیک های بی ارزش: بعضی کلیک ها ممکن است برای ما هیچ ارزشی نداشته باشند که باید با بهینه سازی مداوم کمپین این هزینه ها را به حداقل رساند.

رقابت شدید: تبلیغات کلیکی در برخی صنایع بسیار پررقابت است و از آنجا که معمولا هزینه های تبلیغ به صورت رقابتی تعیین می شود گاه هزینه‌ی این تبلیغات بسیار بالاست. مثل رزرو بلیط و هتل اما اگر در رقبای شما هنوز خیلی در این روش سرمایه گذاری نکرده اند، این یک فرصت ایده آل برای شماست.

ریسک تقلب: در برخی موارد ممکن است تقلب ها و کلیک های تقلبی بخشی از بودجه را هدر دهد که این قسمت نیز باید با مدیریت درست کمپین تبلیغات کلیکی به حداقل برسد.

 

خلاصه اینکه

 

امروز دیگر تبلیغات در انحصار شرکت های بزرگ نیست وتوسعه اینترنت تبلیغات هدفمند را برای بیزنس های کوچک هم ممکن کرده است. اگر شما هم قصد دارید برندتان را توسعه دهید و یا اینکه فروشتان را بیشتر کنید؛ تبلیغات کلیکی یک راه مدرن، زودبازده و منعطف با هر بودجه ای است. سرمایه گذاری بر روی این استراتژی بازاریابی می تواند شما را از رقبایتان پیش بیندازد پس فرصت را از دست ندهید و هرچه زودتر با یک متخصص تبلیغات کلیکی قابل اعتماد تماس بگیرید و اطلاعاتتان را در این زمینه به روز کنید و یک تصمیم درست و مطمئن بگیرید.

1 دیدگاه دربارهٔ «بازاریابی و تبلیغات کلیکی چیست؟ از گوگل ادز تا سرویس های ایرانی»

  1. به نظر شما برای یک کسب و کار کوچیک که تازه سایتش رو راه انداخته چقدر بودجه تبلیغات کلیکی مناسبه؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا