تبلیغات چیست

تبلیغات چیست و چه انواعی دارد؟ همراه با بهترین مثال های تبلیغات

فهرست مطالب

ماجرا اینه که  صداتو نمی‌شنوم. چی؟ داری داد می‌زنی انگار. ولی راستش اصلا صداتی مفهوم نیست. اینجا خیلی شلوغه، همه دارن داد می‌زنن. حرف های قشنگی هم می‌گن. انقدر که آدم دوست داره گوش بده ببینه چی ‌می‌گن. گفتی تبلیغات؟

این حکایته مشتری های ماست که صدای ما تو دنیای شلوغ و پر از مدیا و شعار و تبلیغات گم می‌شه و کم کم رقبای ما توجهشو به خودشون جلب می‌کنن تا جایی که دیگه ما رو از یادش خواهند برد. حالا دیگه کی می‌تونه تو این بازار دوباره یه مشتری جدید پیدا کنه؟ چقدر باید منتظر بود تا کسی از در دکونمون بیاد تو و بتونیم بهش خود و محصولاتمون را معرفی کنیم؟ یا شاید هم بهتره ماهم انواع تبلیغات رو بشناسیم و یاد بگیریم چطور درست و حرفه ای تبلیغات کنیم تا مردم با رغبت به حرف هامون گوش بدن. پس بذارید خوب یاد بگیریم که داستان تبلیغات چطوریاس. این مقاله برای همین نوشته شده.

اصلا تبلیغات یعنی چه؟

وقتی داشتم منابع انگلیسی را در باره این موضوع می‌خواندم یک سایت این بحث را با تفاوت بین Advertising  و Advertisment شروع کرده بود. از چت جی پی تی پرسیدم تفاوت این دو چیست و ترجمه مناسبش چه می‌شود که گفت: Advertising  یا تبلیغات به معنای فرآیند یا فعالیت کلی تبلیغاتی است که شامل تمامی فعالیت ها، روش ها و تمامیت تبلیغاتی  می‌شود. و Advertisement یا آگهی یا تبلیغ به معنای یک تکه خاص از تبلیغات است. این کلمه به تنها یک محتوا یا پیام تبلیغاتی اشاره دارد. مثل یک تیزر تبلیغاتی تلویزیونی یا یک بنر نصب شده روی بیلبوردی کنار خیابان.

راستی اگر جایی عبارت خلاصه شده ای را به شکل Ads  یا Adverts دیدید منظورمهمان Advertisement  است. منبع

تفاوت و شباهت تبلیغات و بازاریابی

تبلیغات و بازاریابی یا همان Advertising Vs Marketing گرچه اشتراکات بسیاری با یکدیگر دارند و بعضا با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند اما اگر بخواهید نگاه دقیقی به آن بیندازید تفاوت های مهمی با یکدیگر دارند.

مارکتینگ قسمت های مهمی در خود دارد از جمله مطالعات و تحقیقات، توسعه و اجرای استراتژی هایی که برای خلق یک کمپین مورد نیاز است و به گسترش نام برند و افزایش درآمد یک کسب و کار منجر می‌شود. در این تعریف تبلیغات در واقع زیرمجموعه ای از مارکتینگ تعریف می‌شود. تبلیغات در واقع با استفاده از شبکه ها و مدیاهای مختلف کمک می کند تا چارچوب بازاریابی شما به تعداد بیشتری از مخاطبینتان برسد و بیشتر دیده شود. منبع

استراتژی های بازاریابی چیست؟ همراه با مثال

می دانید کدام از استراتژی های مارکتینگ برایتان مناسب است؟

چرا باید تبلیغ کنیم؟

تبلیغ کردن روشی است که به وسیله آن می‌توانید به تعداد بیشتری از مشتریان دسترسی پیدا کنید. اگر درست این کار را انجام دهید تاثیرش را به سرعت و شدت می‌توانید بر کسب و کارتان مشاهده کنید. این اثرات را در بخش های مختلفی می توانید ببینید. از رشد فروش تا گسترش شهرت و اعتبار برند. بسته به این که استراتژی و هدف شما از اجرای تبلیغات چه چیزی است و چه شاخص هایی را برای ارزیابی و نیل به آن تعریف کرده اید.

انواع تبلیغات

همانطور که تکنولوژی های مبتنی بر مدیا و ارتباطات توانستند ابعاد زندگی بشر را تغییر دهند دنیای تبلیغات نیز با توسعه این تکنولوژی تحول عمیقی را تجربه کرد. به گونه ای که می توان تبلیغات را در دو دسته بزرگ آنلاین و آفلاین تقسیم کرد. راستش تا همین چند دهه قبل با شنیدن کلمه‌ی تبلیغ  تنها چند مدل محدود به ذهنمان می‌آمد اما الان در پاسخ به این سوال که چند مدل تبلیغ داریم باید پرسید الآن یا الآن. چرا که ابزار و تکنیک ها چنان گسترده شده اند که نوآوری در محتوا و روش های تبلیغات را بسیار آسان و گسترده کرده اند. البته نباید فراموش کرد که تبلیغات راج در دهه های گذشته کارکرد خود را از دست نداده اند اما قطعا اثربخشیشان کمتر شده است.

انواع تبلیغات آفلاین:

هر نوع تبلیغاتی که بدون استفاده از اینترنت انجام شود در این دسته قرار می‌گیرد. به عنوان مثال تبلیغاتی را که در بیلبوردها، تراکت ها، رادیو، تلویزیون و روزنامه ها می‌بینم در این دسته قرار می گیرند. در ادامه با مهمترین دسته های این تبلیغات آشنا می‌شویم

1- تبلیغات چاپی (Print advertising)

اگر در یک کمپین تبلیغاتی از محتوای چاپی مثل تراکت، برشور و مجلات استفاده کنید شما یک کمپین تبلیغاتی چاپی اجرا کرده‌اید. معمولا این تبلیغات به طیف عمومی و گسترده تری از مخاطبین می رسد. اما بسته به شرایط توزیع و یا نوع مجله ممکن است بتوانید طیف خاصی از مخاطبین را مورد هدف قرار دهید.

 2- تبلیغات در بیلبوردها و سیستم حمل‌ونقل عمومی (Outdoor advertising)

شاید بتوان تبلیغات بیلبوردی را نسخه اسکیل شد از تبلیغات چاپی دانست. به نوعی همان تراکت ها و مجلاتی که در مقیاس بسیار بزرگتر  در چشم عموم قرار می گیرند. البته یک تفاوت عمده دارند. زمان! بیلبورد ها معمولا برای دیده و خوانده شدن فرصت بسیار محدودتری دارند. برای همین باید خلاصه و هنرمندانه طراحی شوند تا در کمترین زمان موثرترین پیام را منتقل کنند. در عین حال به دلیل مخاطبان بیشتری که این تابلو ها را می بینند نسخه مناسب تری برای کمپین های آگاهی از برند به حساب می‌آیند.

 

تبلیغات بیلبوردی معماری

3-  تبلیغات رادیویی چیست ؟

شاید یکی از انواع تبلیغاتی که بیشترین کاهش استقبال را تجربه کرده است همین نوع از تبلیغات باشد. اما از نظر من این رسانه(صدا) هم همچون کتاب هیچ گاه نقش خود را در زندگی انسان از دست نخواهد داد. شاهدی هم برای این ادعا دارم. رادیو نسل جدیدی از خود را ارائه داده است که این روزها به نام «پادکست» می‌‌شناسیمش. پادکست توانسته به خوبی مخاطبان خود را پیدا کند. و تبلیغات در بین پادکست ها هم به یکی از محبوب ترین سبک های تبلیغات بدل شده است. البته با این همه پدربزرگ پادکست یا رادیو هنوز توانمندی و اثرگذاری خود را از دست نداده است و تبلیغات رادیویی همچنان مورد استفاده است؛ اگرچه نسبت به دورانی که برای خودش برو بیایی داشته بسیار کم رمق تر است.

4- تبلیغات پیامکی و تلفنی

این نوع از تبلیغات در حقیقت روی مرز تبلیغات آنلاین و آفلاین قرار دارد. گرچه شاید هیچ کدام از ما ذهنیت مثبتی از آن نداشته باشیم اما نمی ‌شود کنارشان گذاشت. به این فکر کنید که در روز تولدتان یک پیامک از برند محبوبتان دریافت می کنید که 20% تخفیف برایتان در نظر گرفته است. آیا از دریافت این پیامک آزرده می‌شوید؟ من به شخصه خوشحال هم می شوم. راستش این ابزار به خودی خود چیز بدی نیست اما روش و زمان استفاده از آن باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد. تبلیغات تلفنی هم شکل های ممختلفی دارد. فرض کنید شما به تازگی یک خودرو خریده اید. از شرکت خدمات پس از فروش با شما تماس می گیرند و توضیحاتی را درباره سرویس های خودرو به شما ارائه می دهند. نزدیک ترین نمایندگی را به شما معرفی می کنند و خدماتی را که وظایفشان است به شما ارائه دهند بهتان یادآوری می‌کنند. اگر این کار باعث شود شما به آن مرکز مراجعه کنید برای آن ها سودمند خواهد بود چرا که می‌توانند خدمات پس از فروش را هم به شما ارائه دهند.

5- تبلیغات چریکی

در دنیا بیشتر از این بخش به عنوان «بازاریابی چریکی» یاد می شود و نه تبلیغات. اما بد نیست اینجا هم چند نمونه از تبلیغات چریکی را ببینیم. تبلیغاتی که در کشور ما کمتر از آن استفاده می شود اما در دنیا استقبال خوبی از آن می شود و اثرگذاری فوق العاده ای دارد. قسمت کلیدی این نوع تبلیغات ایده جذاب و خلاقانه آن است. ایده ای نو که باعث می شود توجه مخاطبان را جلب نکند بلکه در واقع مخاطبان را مجذوب پیام تبلیغاتی خود کند. دو نمونه از چینین تبلیغاتی رو در ادامه برایتان آوردم. به نظر شما می شود بدون توجه و فکر کردن درباره پیام این تبلیغات از کنارشان گذشت؟

تبلیغات چریگی

این تبلیغ هشداری است درباره خطرات اشعه آفتاب و سرطان پوست. زیراندازی که این خانم استفاده کرده است تا روی آن دراز بکشد و آفتاب بگیرد می تواند تبدیل به تابوتش شود اگر نکات سلامت و ایمنی را رعایت نکند. پس از خودتان مراقبت کنید. تصور کنید این تبلیغ را یک شرکت تولید کننده کرم های ضد آفتاب تولید کرده باشد. به نظر شما چقدر می تواند چنین تبلیغی به رشد فروشش کمک کند؟

تبلیغات چریگی

این تبلیغ را یک شرکت سلامت و کنترل وزن ایجاد کرده است. نمونه ای از تبلیغات تراکتی. با کندن هر قسمت از فیش های تبلیغ یک قدم به تناسب اندام نزدیک تر می‌شوید.

6- تبلیغات دهان به دهان

اگر گمان می‌کنید همیشه باید پول زیادی را برای تبلیغات هزینه کرد پس به این مورد خوب توجه کنید. این روش یکی از تبلیغاتی است که تبلیغ نیست و این گواهی بر مطلوب بودن آن است. تبلیغات دهان به دهان یا word of mouth است. کافی است به افرادی این انگیزه را بدهید که محصول یا خدمات شما را معرفی کنند و از آن صحبت کنند. این انگیزه می تواند خلاقیت، کیفیت، قیمت و یا هرچیز دیگری باشد. تنها کاری کنید که شما را به دوستان خود معرفی کنند. اگر  در این روش خلاقانه عمل کنید می تواند یکی از کم هزینه ترین و پر بازده ترین روش های تبلیغات باشد.

انواع تبلیغات آنلاین:

به این دو اسلحه دقت کنید. هر دو کارشان آسیب زدن به حیات جانداران است. اما تفاوتشان زمین تا آسمان. همچین تفاوتی را هم می توان برای تبلیغات آفلاین و آنلاین قائل شد. در تبلیغات آفلاین وقتی تبلیغتان را شلیک می کنید متوجه نمی شود به چه کسی اصابت می کند و چه تاثیری بر او می گذارد اما تبلیغات دیجیتال دقیقا مشخص می کند چه میزان اثر گذاری، و چه تاثیری برایتان به ارمغان آورده است. هر زمان بخواهید می توانید تبلیغاتتان را متوقف کنید و یا آن را تغییر دهید. حال آن که تبلیغات آفلاین چنین انعطافی را برایتان نخواهد داشت.

تبلیغات دیجیتال مثل یک سلاح پیشرفته

تبلیغات آفلاین شبیه به سلاح های تاریخی

1- تبلیغات از طریق شبکه‌های اجتماعی

خیلی سخت است آدمی را پیدا کنید که روزانه ساعتی را در شبکه های اجتماعی نگذراند. همین موضوع یکی از دلایل محبوبیت تبلیغات در این شبکه هاست. بسیاری از کسب و کارها به فعالیت در شبکه های اجتماعی روی آورده اند. در استفاده از این روش هم می توانید در صفحه ای که متعلق به خودتان است محصولاتتان را تبلیغ کنید و هم در صفحاتی که مخاطبین هدف شما آن ها را دنبال می کنند.

در ضمن فراموش نکنید بیش از هرچیز متناسب با مخاطب هدف، بودجه و اهدافتان بهترین شبکه های اجتماعی را که می‌خواهدی تبلیغاتتان را در آن منتشر کنید انتخاب کنید.

تبلیغات آنلاین

2- تبلیغات ایمیلی

نمی شود و نباید ایمیل مارکتینگ را به تبلیغات ایمیلی تنزل داد. تبلیغات امیلی درواقع آن دسته از ایمیل هایی هستند که محتوای تبلیغاتی دارند و در بخش promotion ایمیل ها و در بالای لیست به کاربران نمایش داده می شود.

3- تبلیغات موبایلی

تلفن های همراه ظرفیتی را در دنیای تبلیغات به وجود آورده اند که تا پیش از این هیچ گاه وجود نداشته.  تبلیغات موبایلی دنیای گسترده ای دارد. از تبلیغات درون اپ ها گرفته تا تبلیغاتی که بر اساس موقعیت شما به شما نمایش داده می شوند.

یک مثال دیگر از تبلیغات موبایلی ترکیبی است با تبلیغات پرینتی با کمک QR Code هایی که توسط موبایل اسکن می شوند و شما را به هرجایی که طراح کمپین تبلیغاتی بخواهد می برد. حتما کارت های ویزیت مینیمال را دیده اید که تنها یک لوگو و نام و QR Code روی آن درج شده است.

تبلیغات موبایلی

4- تبلیغات ویدیویی

ویدیو به دلیل جذابیت بالا و درگیر کردن حواس مختلف یکی از تاثیرگذار ترین روش های تولید محتوای تبلیغاتی محسوب می شود. این جذابیت باعث شده تا مدیاهای مختلف سعی کنند زیرساخت اجرای این نوع تبلیغات را فراهم آورند. پیام های بازرگانی تلویزیونی، تیزرهای قبل از نمایش فیلم در سینما، یوتیوب، آپارات، نمایشگرهای ویدیویی در سطح شهر و پارک ها و شبکه های اجتماعی چون اینستاگرام، تیک تاک، یوتیوب و … از پرطرفدار ترین روش های تبلیغات در این بخش هستند.

به دنبال یک ایده ی خوب و اجرای حرفه ای باشید. فراموش نکنید نوع کانالی که قصد انتشار ویدیوی تبلیغاتیتان را دارید در  روش و کیفیت ساخت آن بسیار اثرگذار است. به عنوان مثال تبلیغی که برای یک آگهی تلویزیونی می سازید احتمالا بازخورد مثبتی برای انتشار در اینستاگرام نخواهد داشت.

 

5- تبلیغات همسان و محتوای حمایت شده

اگر محتوای تبلیغاتی شما در صفحه ای نمایش داده شود که محتوای آن نزدیک به تبلیغات شماست مزیت های زیادی دارد مثل آن که مخاطبی که نزدیک به مخاطب هدف شماست محتوایتان را می بیند. و این خود نارضایتی و تزاحم را برای او کاهش می دهد. در ضمن می توانید از نویسندگان وب سایت ها بخواهید تا مقالاتی را در مورد مشکلاتی که محصول شما آن را رفع می کند بنویسند و در ضمن آن شما را به کسانی که با این مشکل مواجهند معرفی کنند.

 

 

تتبلیغات همسان

6- تبلیغات نمایشی و استفاده از بنرهای تبلیغاتی

برخی از روش های تبلیغات دیجیتال همان ماهیت تبلیغات آفلاین را دارند که خود را با دنیای دیجیتال تطبیق داده اند. حتما برای شما هم پیش امده که هنگام مطالعه مطلبی در یک سایت بنرهای مختلفی خود را به شما نشان می‌دهند. این ها همان تبلیغات چاپی گذشته اند که در فضای آنلاین نمایش داده می شوند.

7- تبلیغات کلیکی (CPC)

عبارت CPC خلاصه شده cost per click به معنای هزینه به ازای هر کلیک است. در حقیقت نام این روش تبلیغاتی از روش پرداخت هزینه ی آن گرفته شده. این موضوع اثربخشی این سبک از تبلیغات را بسیار بالا برده است چرا که هزینه ی اضافه‌ای پرداخت نمی‌کنید و دقیقا ما به ازای هر کلیکی که روی محتوای تبلیغاتی شما می شود هزینه پرداخت می کنید.

8- تبلیغات گوگل ادز

این  نوع تبلیغات هم از نطر نوع پرداخت هزینه در دسته تبلیغات کلیکی قرار می گیرد اما  اهمیت و گستردگی استفاده از آن در سرتاسر جهان حکایت از آن دارد که جزو  جذابترین و موثرترین انواع تبلیغات کلیکی است. تصور کنید قصد دارید در تعطیلات آینده به ترکیه سفر کنید و عبارت رزرو هتل در ترکیه را گوگل می کنید. یک آژانس خدمات گردشگری  که اقامت در ترکیه را ارائه می دهد طی قرار دادی با گوگل شرط می کند که سایتش را به کسانی که این عبارت را سرچ می کنند نمایش دهد. و این یعنی دقیقا در زمان و مکان ایده آل جلوی چشم مشتری قرار گرفتن. و چه جایی مطمئن تر از صفحه ی جستجوی گوگل؟ شرکت ها و فروشگاه های ایرانی بسیاری هستند که اصلی ترین کانال فروش خود را با گوگل ادز تامین می کنند. شما هم می توانید با استفاده از این روش فروشتان را چند برابر کنید؟

9- تبلیغات اینفلوئنسری

می توانید از فرد شناخته شده ای برای انتقال آگهی خود استفاده کنید تا به اشکال مختلفی پیام تبلیغاتی شما را منتشر کند. معمولا به دلیل اینکه افراد اینفلوئنسر را می شناسند و با او ارتباط برقرار می کنند توجه بهتر و بیشتری به آگهی نشان می دهند. البته عوامل متعددی در این موضوع دخیل است. می توانید سطح تعامل مخاطبین با این اینفلوئنسر را بسنجید و تاثیر تبلیغات گذشته اش را مطالعه کنید تا انتخاب درست تری داشته باشید. فراموش نکنید حتما نوع مخاطبینی که آن اینفلوئنسر دارد را با مخاطبین ایده ال خود تطبیق دهید.

خلاصه اینکه

دنیای امروز این امکان را در اختیار شما قرار داده است تا مثل بزرگترین برندهای دنیا تبلیغ کنید، و با استفاده از انواع تبلیغات خدمات خود را با کمترین هزینه به عده کثیری از مردم یا بهتر بگویم مخاطبان هدف کسب و کارتان معرفی کنید و فروشتان را افزایش دهید. این فرصتی است که نباید از آن غافل شد چرا که حتما رقبای باهوش و به روزی دارید که آن ها جای خالی شما را پر می‌کنند و با تبلیغات هدفمند مشتریان شما را مال خود خواهند کرد. اما اگر شما هوشمندانه تر از آن ها عمل کنید بازی به نفع شما خواهد شد. فراموش نکنید این فرصتی است که یا شما از آن استفاده می‌کنید یا دیگران.

2 دیدگاه دربارهٔ «تبلیغات چیست و چه انواعی دارد؟ همراه با بهترین مثال های تبلیغات»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا